29. marts, 2024, Piektdiena

Agija, Aldonis

skatīties video
Jaunākais video no youtube.com

Ainažu kultūras nams

26.02.2020 12:46

Ainazu_KN_bilde_2017.jpg

Ainažu kultūras nams

Valdemāra iela 50, Ainaži, Salacgrīvas novads LV-4035
Tālr. Mob.: +37128371559 

Kultūras darba vadītāja: Madara Oga - Timofejeva madara.oga-timofejeva@salacgriva.lv 

Kultūras pasākumu organizators: Solveiga Muciņa solveiga.mucina@salacgriva.lv

Facebook: http://www.facebook.com/ainazukn/

Ainažu kultūras biedrība dibināta 1926. gadā, bet Ainažu kultūras nama ēka tika uzcelta tikai 1928. gadā par iedzīvotāju saziedotiem līdzekļiem. Kultūras nams celts pēc Paula Kundziņa projekta un tam kopš 1966. gada ir piešķirts Eiropas kultūras mantojuma statuss. Nama dvēsele ir skatuve, kurai ir slīpā grīda, lai zālē sēdošajiem būtu laba pārredzamība. Zālē ir ļoti laba akustika.

 Ainažu kultūras nama jauktais koris "Krasts"

 Dibināts 1926.gadā. Kopš 2019.gada oktobra kori vada diriģents Reinis Maurītis. Pirms tam ilggadēja diriģente bija Agra Jankovska. Korī dzied 35 dziedātāji. ’’Krasts’’ regulāri un ar labiem panākumiem piedalās Limbažu apriņķa kora skatēs, ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieki. Kā tradīcija ir rīkot kora sadraudzības vakaru Ainažos. Kolektīvam izveidojusies draudzība ar vairākiem Latvijas un Igaunijas jauktajiem koriem. Kolektīvs ir draudzīgs, darboties gribošs un varošs. Ar prieku uzņem jaunus dalībniekus.

 

 Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Randiņš"

 Kolektīvs, ar nelieliem pārtraukumiem, Ainažu kultūras nama paspārnē darbojas kopš 1985 gada, bet ar nosaukumu ‘’Randiņš’’ tika atjaunots 1996.gadā. Kolektīvs ar šādu nosaukumu kādu brīdi darbojās kā jauniešu deju kolektīvs. Pirmā kolektīva vadītāja bija Solveiga Muciņa, bet no 2011. gada vadītāja ir Anita Gīze. Kolektīvs spēj nodrošināt kvalitatīvu sniegumu, iegūstot labus rezultātus skatēs. ‘’Randiņš’’ ir veicis regulāru koncertdarbību Latvijā, kā arī devies koncertēt ārpus dzimtenes robežām, ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieki. Kolektīvā valda atraisīts, radošs un draudzīgs mikroklimats.

 

 Senioru deju kolektīvs "Raduraksti"

 Vēsturiski Ainažu kultūras namā senioru deju kolektīvs ir darbojies no 19.gs. vidus, bet vairākas desmitgades bija darbības pārtraukums. Pateicoties ainažnieku entuziasmam 2018.gada rudenī tika dibināts senioru deju kolektīvs ‘’Raduraksti’’. Vadītāja Anita Gīze. Kolektīvā dejo desmit pāri. 2019.gada 6.aprīlī ‘’Raduraksti’ aizvadīja pirmo Limbažu deju apriņķa deju kolektīvu skati, kur ieguva 2. pakāpes diplomu, kas ir labs sasniegums nesen dibinātam kolektīvam. Kolektīvs ir enerģisks un vienots. Dalībniekus vieno ne tikai kopīgs deju solis, bet arī draudzīgi kopā pavadītais laiks ārpus mēģinājumiem.

 
radura.jpg

 Pirmskolas vecuma bērnu deju kolektīvs "Zvirgzdiņi"

 Bērnu deju kolektīvs ar nosaukumu ‘’Zvirgzdiņi’’ Ainažu kultūras namā darbojas no 1996.gada. Pirmā un ilggadējā vadītāja Solveiga Muciņa atminas, ka kolektīva pirmsākumos bija daudz lielāks bērnu pulks, bet neskatoties uz demogrāfisko situāciju valstī, mazie dejotāji turpina aktīvi iesaistīties kolektīva darbībā un priecē skatītājus kultūras nama svētku koncertos. Šobrīd kolektīva vadītāja ir Inga Zeile- Ģēģere.

 

 Skolas vecuma bērnu deju kolektīvs "Jūrmalnieks"

 Bērnu deju kolektīvs ‘’Jūrmalnieks’’ kultūras namā darbību uzsāka 1996.gadā. Vairāk kā 20 gadus kolektīvu vadīja Solveiga Muciņa, bet no 2019. gada oktobra, stafete ir nodota Ingai Zeilei- Ģēģerei. Kolektīvs ir piedalījies Skolēnu dziesmu un deju svētkos, koncertējis Latvijā, Igaunijā un Somijā.

 

 Ainažu kultūras nama Amatierteātris.

 Visos Ainažu kultūras nama pastāvēšanas laikos, ainažnieki ir mīlējuši teātri un labprāt piedalījušies amatierteātra darbībā. Ritot laikam, mainoties paaudzēm, amatierteātra  darbību ir organizējuši vairāki vadītāji. Šobrīd kolektīvu vada Madara Oga- Timofejeva. Kolektīva mēģinājumos valda draudzīga un jautra gaisotne. Ikvienu uzdevumu  kolektīva dalībnieki paveic ar entuziasmu un darbaprieku.

 

ain2.jpg

 Bērnu drāmas kolektīvs.

 No 20.gs. beigām, ar nelieliem pārtraukumiem, Ainažu kultūras namā ir darbojies bērnu drāmas kolektīvs. Kolektīvu dibināja un vairākus gadus vadīja Zintis Sārs, bet jau otro gadu vadītāja ir Madara Oga- Timofejeva.

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031