28. marts, 2024, Ceturtdiena

Ginta, Gunda, Gunta

skatīties video
Jaunākais video no youtube.com

VI Starptautiskā Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla meistarklases

17.04.2015 13:18

VI Starptautiskā Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla meistarklašu nolikums. Salacgrīvā 2015.gadā laikā no 24.jūlija līdz 2. augustam noritēs VI Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls, kurā uzstāsies labākie Latvijas un Pasaules klasiskās mūzikas izpildītāji. 

Festivāla mērķis ir parādīt klasiskās mūzikas daudzveidību –tā var skanēt tikpat brīnišķīgi kā pasaules labāko izpildītāju, gan iesācēju, gan džeza orķestra izpildījumā, tā var skanēt gan pārpildītās koncertzāles, gan brīvā dabā, gan skatuvēs uz ūdens.

Dodot iespēju dalīties pieredzē un radošos meklējumos, Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla laikā tiks organizētas meistarklases talantīgākajiem Latvijas mūzikas skolu bērniem un jauniešiem un ārvalstu audzēkņiem.
Meistarklašu mērķi

1. Sekmēt Latvijas un ārvalstu bērnu un jauniešu, kas apgūst instrumentu spēli, profesionālo virzību un radošo izaugsmi.
2. Meistarklašu audzēkņiem, kas apgūst instrumentu spēli profesionālās ievirzes vai profesionālās vidējās mūzikas skolās, dot iespēju pilnveidot savas prasmes un apgūt jaunākās Eiropas un Pasaules mūzikas tendences viesprofesoru vadībā;
3. Sekmēt klasiskās mūzikas atskaņošanas iespējas Latvijas reģionos, pateicoties bērnu un jauniešu prasmju attīstībai viesprofesoru vadībā;
4. Dot iespēju bērniem un jauniešiem sajust Pasaules labāko pasniedzēju mācību prasības un stilu;
5. Dot iespēju bērniem un jauniešiem apmeklēt izcilāko Latvijas un Pasaules klasiskās mūzikas atskaņotāju koncertus VI Starptautiskā Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla ietvaros.

Meistarklašu organizēšana

Meistarklases tiks organizētas klavieru, vijoles, flautas, akordeona, čella, alta un saksofona spēlē. Katrā meistarklasē, to dalībniekiem, būs iespēja izzināt meistarklašu vadītāju pieredzi un zināšanas attiecīgā instrumenta spēlē, kā arī meistara vadībā apgūt kopīgi izvēlētu skaņdarbu. Izvēlētais skaņdarbs tiks atskaņots Meistarklašu dalībnieku koncertā Salacgrīvas kultūras namā 2015.gada 2.augustā. Izcilākajiem meistarklašu dalībniekiem tiks dota iespēja piedalīties arī festivāla noslēguma Gala koncertā uz peldošās skatuves 2015.gada 2.augustā. Par dalību šajā koncertā pedagogi lems, iepazīstoties ar meistarklašu dalībnieku instrumentu spēles līmeni.

Bērnu un jauniešu atlase meistarklases

Bērnu un jauniešu atlasi meistarklasēm organizēs Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonds, sadarbībā ar pedagogiem.
Fonda dibinātājs ir Salacgrīvas klasikās mūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs, mūzikas profesors, Virtuozi Moskvi un Mocart Kvartet pirmā vijole Aleksejs Lundins, koordinatore Ilga Tiesnese. Fonda koordinatore izsūtīs informatīvus e-pastus visām Latvijas profesionālās ievirzes skolām un visām profesionālajām vidējām skolām, kurās tiek pasniegtas mūzikas izglītības programmas. Informatīvajā e-pastā tiks norādīta sekojoša informācija: meistarklašu programma, pasniedzēji, tehniski – praktiskā informācija, kontaktinformācija. Katrai skolai būs iespēja uz meistarklasēm nosūtīt talantīgākos audzēkņus. Lai pieteiktu audzēkni meistarklasēm, jāaizpilda pielikumos Nr.1 un Nr. 2.pievienotās anketas. Pieteikumam – anketai obligāti jāpievieno skolēna izvēlētā skaņdarba notis. Ja uz meistarklasi būs pieteikti vairāki audzēkņi, nekā plānots, tad uzņemšanu, vadoties pēc to muzikālo panākumu apraksta, vērtēs Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs, patrons Aleksejs Lundins un meistarklašu pedagogi. Vienā meistarklasē varēs piedalīties 7 līdz 10 audzēkņi. Dalībnieku vecums no 7 – 24 gadiem.
Šogad, 2015.gadā, meistarklases dalībniekiem līdz 12.gadiem notiks 8 dienas, vecākiem par 12 gadiem – 10 dienas.

VI Starptautiskā Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla meistarklašu audzēkņa pieteikuma anketa

Meistarklašu tehniskā organizēšana

Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu bērniem un jauniešiem dalība meistarklasēs 8 dienas – 80 euro, 10 dienas – 100 euro, kas daļēji segs dalībnieku uzturēšanās izmaksas. Ārvalstu audzēkņiem dalības maksa 8 dienas 500,- euro, 10 dienas – 600 euro. Latvijas mūzikas skolu pedagogiem dalības maksa par vienu mācību stundu 5 Euro.
Dalības maksa ieskaitāma Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonda kontā -
Salacgrīvas klasiskās mūzikas fonds, Dārza 1, Svētciems, Salacgrīvas pagasts, Salacgrīvas novads, LV – 4033
Reģ. Nr. 40008231937
A/S Citadele banka
kods PARXLV22
konts LV70PARX0016434810001
Ar norādi Dalības maksa meistarklasēs un audzēkņa uzvārds
Meistarklases noritēs Salacgrīvas bērnu mūzikas skolas (Adrese: Salacgrīva, Pērnavas iela 29) telpās un Salacgrīvas kultūras namā. Bērnu un jauniešu izmitināšana, nakšņošana Salacgrīvas vidusskolas dienesta viesnīcā, ēdināšana trīs reizes dienā (brokastis, pusdienas, vakariņas) notiks Salacgrīvas vidusskolas kafejnīcā.
Par meistarklašu apmeklēšanu katram to dalībniekam tiks izsniegts sertifikāts.

Informācija par projekta īstenotājiem

VI Starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu organizē Salacgrīvas klasiskās mūzikas fonds sadarbībā ar Salacgrīvas novada domi. Kontaktpersona Ilga Tiesnese – Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonda  koordinatore –t. 64071987, mob. t. + 371 29262996, salacgriva.klasika@gmail.com

Salacgrīvas klasiskās mūzikas fonda koordinatore Ilga Tiesnese

meistarklases_2015_lv.jpg

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031