28. marts, 2024, Ceturtdiena

Ginta, Gunda, Gunta

skatīties video
Jaunākais video no youtube.com

V Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

03.04.2014 13:50

Salacgrīvas novada dome 2014.gada augustā Salacgrīvā organizēs piekto Starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu, kurā piedalīsies izcili mūziķi no Krievijas, Itālijas, Spānijas, Šveices, Austrijas, Lietuvas, Ķīnas un Latvijas. Festivāla laikā no 1. līdz 10.augustam labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem instrumentālistiem – vijolniekiem - Alekseja Lundina (Krievija), Doras Schwarcberg (Austrija) Ulda Sprūdža (Latvija), klavieres - Vsevoloda Dvorkina un Mariannas Aivazovas Livafinau (Spānija), flautas spēli pie Ilonas Meijas (Latvija), akordeonu pie Ņikitas Vlasova (Krievija), alta spēli pie Serge Savrova (Spānija) un Erik Wembo Hu (Ķīna), saksofonu pie Kārļa Vanaga (Latvija), čellu pie Ivara Bezprozvanova (Latvija) un Vitautas Sandeckis (Lietuva), bajānu pie Bjarkes Mogensena (Dānija), ērģeles pie Larisas Bulavas (Latvija). 

txt_pop_18796_klasika2013.jpg

Iespēja mācīties meistarklasēs būs tiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem, kurus konkursa kārtībā izvēlēsies pedagogi. Lai audzēknis piedalītos meistarklasēs viņam, vai viņa pedagogam jāaizpilda pieteikuma anketa, dalības maksa 60,- Euro. Audzēkņu pieteikšana meistarklasēm notiek no 2.aprīļa līdz 20.maijam.

Klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā izcilas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes. Festivāls būs brīnišķīga iespēja apgūt mūzikas noslēpumus pie slaveniem mūzikas pedagogiem, dalīties pieredzē un radošajos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem, bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam.

Festivāla laikā notiks klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā. Gala, jeb festivāla noslēguma koncerts notiks Kapteiņu ostā uz ūdenī peldošās skatuves 10.augustā. 

Biļetes uz festivāla koncertiem varēs iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, Salacgrīvas Tūrisma informācijas centrā un Salacgrīvas kultūras namā. 

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, „Virtuozi Moskvi” un „Mocart – kvartet” pirmā vijole Aleksejs Lundins par festivālu saka “Daba un mūzika, kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā ,kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām ,mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs, bet arī brīvā dabā ,kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem”.  

„Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls kļuvis par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē”, pārliecināts ir Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

V. Starptautiskā Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla meistarklašu nolikums

www.salacgriva.lv , www.klasikasalacgrivafestival.lv

Ilga Tiesnese – Salacgrīvas novada domes informācijas nodaļas vadītāja 64071987, 26545574

meistarklasu_afisa_A3.jpg

txt_20_18799_mk_logo_fest.jpg

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031