28. marts, 2024, Ceturtdiena

Ginta, Gunda, Gunta

skatīties video
Jaunākais video no youtube.com

IV Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

17.07.2013 11:02

Salacgrīvas novada dome 2013.gada jūlijā un augustā Salacgrīvā organizē ceturto Starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu, kurā piedalīsies izcili mūziķi no Krievijas, Itālijas, Spānijas, Dienvidkorejas un Latvijas. Festivāla laikā no 26.jūlija. līdz 4.augustam labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem instrumentālistiem – vijolniekiem - Alekseja Lundina (Krievija), Domeniko Nordio (Spānija), Ulda Sprūdža (Latvija), pianistiem - Vsevoloda Dvorkina un Mariannas Aivazovas Livafinu (Itālija), flautas spēli pie Ilonas Meijas (Latvija), akordeonu pie Ņikitas Vlasova (Krievija), alta spēli pie Serge Savrova (Itālija), saksofonu pie Kārļa Vanaga (Latvija) un čellu pie Ivara Bezprozvanova (Latvija) 

bildes 113.jpg

Iespēja mācīties meistarklasēs ir tiem 77 Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem, kurus konkursa kārtībā izvēlēsies pedagogi. 

Klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā izcilas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes. Festivāls būs brīnišķīga iespēja apgūt mūzikas noslēpumus pie slaveniem mūzikas pedagogiem, dalīties pieredzē un radošajos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem, bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam.

Festivāla laikā deviņās dienās notiks 13 klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā. Festivālu atklāsim 26.jūlijā ar festivāla patrona Alekseja Lundina un Tatjanas Fedosejevas koncertu, bet noslēguma Gala koncerts notiks 4.augustā Kuivižu Jahtu ostā uz peldošās skatuves, kā Goda Viesis šajā koncertā piedalīsies operdziedātāja Kristīne Opolais 

Biļetes uz festivāla koncertiem no jūlija varēs iegādāties Biļešu servisa kasēs, Salacgrīvas Tūrisma informācijas centrā un Salacgrīvas kultūras namā. 

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, „Virtuozi Moskvi” un „Mocart – kvartet” pirmā vijole Aleksejs Lundins par festivālu saka “Daba un mūzika, kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā ,kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām ,mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs, bet arī brīvā dabā ,kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem”.  

„Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls kļuvis par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē”, pārliecināts ir Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

bildes 046.jpg
bildes 072.jpg
bildes 391.jpg

Informāciju sagatavoja Ilga Tiesnese – Salacgrīvas novada domes informācijas nodaļas vadītāja

64071987, 26545574

 

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031